Blog > Komentarze do wpisu
ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY I KOPERKIEMDziś Wam serwuje mój przepis na bardzo smaczną zupę z młodej kapusty. Jest idealna na wiosenne dni. W moim domu nikt nie potrafi się jej oprzeć. Czasami do zupy dodaję przesmażony boczek ale względu na syna który nie lubi, tym razem go pominęłam. Do przygotowania tej zupy potrzebujemy: 2,5-3 litrów wywaru z rosołu lub kostki rosołowej (z 3-4 kostek) 1 małą główkę młodej kapusty lub 1/2 główki dużej 3 marchewki 4 duże ziemniaki 1 kopiasta łyżka masła 2-3 łyżki śmietany 18% do zabielenia pęczek koperku sól, pieprz do smaku 1 łyżka majeranku 1. Do wywaru z rosołu lub kostki wkładamy umytą i poszatkowaną kapustę, dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki, ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy aż zmiękną. 2. Następnie dodajemy łyżkę masła, pokrojony drobno koperek, łyżkę majeranku. 3. Na koniec zabielamy zupę śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego środa, 30 maja 2012, violast11
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |