Blog > Komentarze do wpisu

ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY I KOPERKIEM

Dziś Wam serwuje mój przepis na bardzo smaczną zupę z młodej kapusty.

Jest idealna na wiosenne dni. W moim domu nikt nie potrafi się jej oprzeć.

Czasami do zupy dodaję przesmażony boczek

ale względu na syna który nie lubi, tym razem go pominęłam.

 

Do przygotowania tej zupy potrzebujemy:

2,5-3 litrów wywaru z rosołu lub kostki rosołowej (z 3-4 kostek)

1 małą główkę młodej kapusty lub 1/2 główki dużej

3 marchewki

4 duże ziemniaki

1 kopiasta łyżka masła

2-3 łyżki śmietany 18% do zabielenia

pęczek koperku

sól, pieprz do smaku

1 łyżka majeranku

1. Do wywaru z rosołu lub kostki wkładamy umytą i poszatkowaną kapustę,

dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki,

ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy aż zmiękną.

2. Następnie dodajemy łyżkę masła, pokrojony drobno koperek, łyżkę majeranku.

3. Na koniec zabielamy zupę śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego


środa, 30 maja 2012, violast11

Polecane wpisy

Komentarze
2012/05/30 18:19:14
bardzo fajna zupka ;)))
-
2012/05/30 21:14:02
zupa z kapusty z koperkiem jest pycha ))pozdrawiam :))Marta Pycha
-
2012/05/31 21:13:01
dziękuję!
Akcja: Nie kradnij zdjęć! monitoring pozycji Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne shop.4interiors.pl