Blog > Komentarze do wpisu

MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z KOPERKIEM

Smak z dzieciństwa czyli smaczna
MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z KOPERKIEM
Jak ktoś lubi boczek to też można dodać.
Polecam do młodych ziemniaków i kawałka mięsa.



1/2 dużej główki młodej kapusty lub 1 mała
2 szklanki wody
1 średnia cebula + olej do zeszklenia
1 łyżka octu
1 łyżeczka cukru
2 łyżki masła + 2 łyżki mąki do zasmażki
pęczek koperku
sól, pieprz

1. Kapustę umyć, poszatkować i włożyć do garnka
zalewając dwoma szklankami wody.
2. Cebulkę pokroić w kostkę i przesmażyć,
 dodać do kapusty i smażyć do miękkości kapusty.
3. Dodać pokrojony w drobno koperek.
4. Przygotować zasmażkę z masła i mąki.
Dodać do kapusty i przyprawić octem, cukrem, solą i pieprzem.


czwartek, 31 maja 2012, violast11

Akcja: Nie kradnij zdjęć! monitoring pozycji Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne shop.4interiors.pl