Blog > Komentarze do wpisu

SERNIK BEZ SERA

Idealny sernik dla niezapowiedzianych gości:)

Szybki i łatwy do przygotowania i bardzo smaczny:)

Ciasto upieczone z okazji ogłoszonego kolejnego weekendu przez KASIĘ p.n.

"Ciasto pachnące wspomnieniami"


"SERNIK BEZ SERA"

 

CIASTO:
3 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
1 KOSTKA MARGARYNY
5 ŻÓŁTEK
1 SZKLANKA CUKRU

MASA:
2 JOGURTY JOGOBELLA BRZOSKWINIOWE (2 x 500g)
2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE
1 SZKLANKA CUKRU
5 BIAŁEK

POLEWA:
2 ŁYŻKI MARGARYNY KASIA
2 ŁYŻKI WODY
2 ŁYŻKI KAKAO
4 ŁYŻKI CUKRU

PRZYGOTOWANIE:

CIASTO:
1.MĄKĘ,CUKIER PROSZEK DO PIECZENIA ,ŻÓŁTKA, MARGARYNĘ ZAGNIEŚĆ NA CIASTO.

2. CIASTO PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI JEDNĄ CZĘŚĆ CIASTA WŁOŻYĆ DO ZAMRAŻALKI

A DRUGĄ WYŁOŻYĆ BLACHĘ I PONAKŁUWAĆ WIDELCEM

MASA:
1.BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM NA SZTYWNĄ PIANĘ.
2.DODAĆ JOGURTY, BUDYNIE WSZYSTKO RAZEM DELIKATNIE WYMIESZAĆ.
3. MASĘ WYLAĆ NA BLACHĘ.
4.NA MASĘ ZETRZEĆ NA TARCE LUB POKRUSZYĆ CIASTO Z ZAMRAŻALKI
5.CIASTO PIEC 50 MINUT W TEMPERATURZE 170 STOPNI
6.CIASTO POZOSTAWIĆ W PIEKARNIKU DO OSTYGNIĘCIA

POLEWA:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI WŁOŻYĆ DO RONDLA Z GRUBYM DNEM, PODGRZEWAĆ

I MIESZAĆ AŻ DO UZYSKANIA POLEWY. PO WYSTUDZENIU POLAĆ WYSTUDZONE CIASTO.

SMACZNEGO


I oto zdjęcie konkursowe:



sobota, 21 stycznia 2012, violast11

Polecane wpisy

Akcja: Nie kradnij zdjęć! monitoring pozycji Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne shop.4interiors.pl