Blog > Komentarze do wpisu

MARCHEWKA ZASMAŻANA

Przepis na prostą, szybką i smaczną MARCHEWKĘ ZASMAŻANĄ idealną do obiadu.

Dobra i na ciepło i na zimno

SKŁADNIKI:

4-5 średniej wielkości marchewki

5-6 łyżek wody

pół łyżeczki soli

3-4 łyżeczki cukru

2 łyżki masła

niecała łyżka mąki pszennej

  


Zasmażka: Roztopić na małym ogniu masło, następnie dodać mąkę pszenną (roztrzepaną z łyżką wody) i dokładnie wymieszać.

 


Marchewkę pokroić w drobną kostkę, wrzucić do garnka i wodę. Wsypujemy sól i cukier.

Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając.

Jak marchewka będzie miękka (tylko mie za miekka, żeby przy mieszaniu nie zrobiła sie ciapa) zalewamy zasmażką i chwilkę mieszamy.

Marchewkę można odgrzewać, należy cały czas mieszać bo łatwo ją przypalić.

 

 

piątek, 18 listopada 2011, violast11

Akcja: Nie kradnij zdjęć! monitoring pozycji Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne shop.4interiors.pl