Blog > Komentarze do wpisu

BURACZKI Z PAPRYKĄ

Tym razem coś do zimowej spiżarki czyli

BURACZKI Z PAPRYKĄ

idealne do obiadu, polecam

SKŁADNIKI:

6 kg buraków

6 czerwonych papryk

6 cebul

 

ZALEWA:

0,5 kg cukru

1 szklanka octu

4 łyżki soli

 

Buraczki ugotować ze skórką, obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić do utartych buraczków i wymieszać.

Zalewa: cukier, ocet i sól zagotować i wystudzić.

Do wystudzonych buraczków wlać wystudzoną zalewę, wymieszać. Wkładać do słoików i pasteryzować na lekkim ogniu około 25 minut.

Po 3-4 dniach można wyciągać do obiadu:)

 

piątek, 18 listopada 2011, violast11

Polecane wpisy

Akcja: Nie kradnij zdjęć! monitoring pozycji Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne shop.4interiors.pl